Perilex aansluiting

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Eindhoven?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Perilex aansluiting

U koopt een nieuwe koelkast, vriezer, inductiekookplaat of airconditioner. Wat hebben al deze apparaten nodig? Een perilex aansluiting. Een perilex is een stekker dat specifiek gemaakt is om grootgebruikers te kunnen voorzien van stroom. Grootgebruikers zijn apparaten zoals de voorbeelden wat ik net heb gegeven en soortgelijke. Een normale stekker zou niet de apparaten kunnen voorzien van stroom waardoor het niet goed werkt. Ondanks dat de perilex-stekker al bestaat sinds 1960, weten veel mensen niet wat het is. Het wordt ook wel een driefasenspanning-stekkersysteem genoemd. Het heet zo met de reden dat je een 3-fase groepenkast nodig hebt om een perilex stekker aan te leggen.

Wat zijn de kosten ongeveer

Om een perilex aan te sluiten heeft u een aantal dingen nodig. Als eerste een perilex stekker zoals verwacht. Deze kost tussen de €10 en €20. Ten tweede heeft u een perilex stopcontact nodig dat ongeveer €7 tot €10 kost. U kunt er ook voor kiezen om een wandcontactdoos te kiezen in plaats van de stopcontact. Het laten aansluiten van een perilex kost tussen de €85 en €100 door onze elektricien. Daarnaast komen extra kosten erbij voor andere noodzakelijke diensten. Als u binnen een radius van 30 Km vanaf Eindhoven woont, helpen onze elektriciens u zorgvuldig en we doen het graag!

Perilex stekker
Perilex aansluiting eindhoven

Waar moet u op letten met het aanleggen van een perilex-stekker

Als je een inductiekookplaat wilt laten installeren moet u eerst kijken wat van groepenkast u heeft. Wanneer u een 1-fase groepenkast hebt is het mogelijk om het te laten vervangen door onze deskundige elektriciens voor een 3-fase. Ook is het een mogelijkheid om een 1-fase kookplaat aan te schaffen. Hier heeft u geen perilex voor nodig om het te gebruiken. U kunt echter wel slechter kwaliteit en minder opties verwachten. De perilex stekker zelf aansluiten is niet een aanrader volgens onze elektriciens. Dat is omdat de meerderheid niet de specifieke kennis heeft om met elektra te werken. Dit zorgt voor veel risico op ongelukken en schade.

Onze elektriciens weten precies hoe ze een perilex moeten aansluiten zonder enige fout. Als u het zelf gaat doen, begin dan altijd het het uitschakelen van de stroom. Als u niet alle stroom uit wilt schakelen kunt u ook de specifieke groep uitschakelen om de perilex aan te sluiten. Als u niet weet welke dat is kunt u altijd de aardlekschakelaar gebruiken. De eerste stap is het aanleggen van de aardedraad. Dit is een draad dat voor veiligheid zorgt. Wanneer u het niet volgt is het aangeraden om onze elektriciens u te laten helpen. Wij werken samen met https://perilexaansluiten.nl/

Call Now Button