Meterkast vervangen

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Eindhoven?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Meterkast vervangen Eindhoven

De meterkast vervangen, het is een klus die gegarandeerd uitgevoerd moet worden als uw meterkast verouderd is of niet meer optimaal in werking is. Heeft u zelf ervaring met het vervangen van meterkasten? Dan kunt u het zelf oplossen als u beschikt over de juiste voorzieningen. Heeft u geen ervaring met het vervangen van meterkasten? Dan is het noodzakelijk dat u een ervaren elektricien in de buurt inschakelt. Een ervaren elektricien is op de hoogte van alles wat betreft meterkasten. Binnen een handomdraai is uw meterkast op een professionele en veilige manier vervangen. U hoeft nooit meer problemen te ondervinden met uw meterkast als u het door een elektricien laat vervangen. 

Groepenkast
Meterkast vervangen

Wat zijn de kosten voor het vervangen van een meterkast?

De kosten voor het vervangen van een meterkast variëren, de prijs kan variëren aan de hand van verschillende factoren. Wat uw huidige groepenkast is, de groepenkast die vervangen moet worden speelt hier ook een rol in. En uiteraard de groepenkast die geplaatst moet worden is ook een beslissende factor. Een precieze indicatie geven van de kosten voor het vervangen van de meterkast is niet mogelijk. Het is een afspraak gebonden zaak, de volgende factoren kunnen ook van toepassing zijn:

  • De hoeveelheid groepen die eruit gehaald moeten worden en de hoeveelheid groepen die geplaatst moeten worden.
  • De grootte van de groepenkast, past de nieuwe groepenkast tussen alle leidingen/planken/of moeten deze verplaatst worden?
  • Moet alles vervangen worden, of is er een gedeelte die niet behandelt hoeft te worden?
  • De toegankelijkheid van de meterkast. Het is namelijk niet prettig voor de elektricien om door planken of schappen heen te werken, dit moet dan nog gedemonteerd worden als dit de meterkast belemmerd. 

Aan welke eisen moet mijn nieuwe meterkast voldoen?

Als uw huidige meterkast wordt vervangen is het wel gebruikelijk dat uw nieuwe meterkast tiptop is en aan alle belangrijke eisen voldoet om elektrische moeilijkheden in de toekomst te voorkomen. Om de eisen van uw nieuwe meterkast doordacht op te stellen, is het belangrijk dat u de volgende factoren bepaalt:

  • Heb ik een 1-fase of een 3-fase aansluiting nodig?

Het is belangrijk om te bepalen of uw groepenkast een 1-fase of een 3-fase groepenkast nodig heeft. Om dit te bepalen moet u naar het aantal kabels kijken onder uw huidige groepenkast. 1-fase groepenkasten hebben 2 draden, 3-fase groepenkasten hebben 4 draden. Meestal geeft de elektriciteitsmeter in de meterkast dit al aan. Staat er 220/230 Volt? Dan is het een 1-fase aansluiting. Staat er 380/400 Volt? Dan staat dit voor een 3-fase aansluiting. De 1-fase groepenkasten zijn vooral in woonhuizen verwekt. Deze groepenkasten zijn namelijk zeer geschikt voor de meeste huishoudelijke apparaten. In kantoren en fabrieken zijn de 3-fase groepenkasten te vinden. Een 3-fase groepenkast wordt gebruikt als het verbruik van alle apparaten samen hoger is dan 8000 watt. Een 3-fase aansluiting wordt ook wel een krachtstroom genoemd. Als u van plan bent om een hoog vermogen te gaan gebruiken heeft u een 3-fase aansluiting nodig.

  • Hoeveel groepen heb ik nodig

Er wordt meestal gekozen voor 10 tot 12 groepen. Oude groepenkasten hebben 3 tot  6 groepen. Het is gebruikelijker om meer groepen aan te schaffen, omdat de hoeveelheid elektrische apparaten meestal toeneemt in een huishouden. Om dit te bepalen moeten alle lichtpunten en stopcontacten in de woning geteld worden. Vervolgens wordt er gekeken naar de hoeveelheid vermogen die alle apparaten vragen. Dit kan berekend worden door het aantal ampère van een groep te vermenigvuldigen met 230 Volt. Heeft een apparaat een vermogen van meer dan 2000 watt? Dan is het  gebruikelijk om dit apparaat aan te sluiten aan een aparte groep. 

  • Formaat van de kast bepalen

Alle meterkasten hebben een minimale afmeting nodig van 240 cm hoogte x 75 cm breedte x 31 cm dikte. Het formaat van de groepenkast hangt af van het aantal groepen in de groepenkast.

Call Now Button